The role of polyvinylpyrrolidone in the formation of nanocomposites based on acompatible polycaproamide and polypropylene - Krasinskyi, Volodymyr; Suberlyak, Oleh; Zemke, Victoria; Klym, Yuri; Gaidos, Ivan (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Досліджено взаємозв‘язок фізико-механічних та технологічних характеристик новостворених наноком- позитів на основі суміші ПП/ПА-6 з модифікованим за допомогою ПВП монтморилонітом. Показано суттєвий вплив поліаміду, який модифікований інтеркальованим за допомогою ПВП монтморилонітом, на технологічні, фізико-механічні властивості та теплостійкість поліпропілену. Встановлено, що показник текучості розплаву одержаних композитів збільшується більше, ніж у 2 рази, у порівнянні з чистим ПП. Показано, що внаслідок змішування ПП з модифікованим поліамідом значно збільшується твердість, модуль пружності та теплостійкість композитів у порівнянні з чистим ПП. При цьому зменшуються у 2 рази відносне видовження та у 4 рази вимушено-еластична деформація композитів.

The interrelation of physico-mechanical and technological characteristics of newly created nanocomposites on the basis of polypropylene (PP)/polyamide (PA-6) mixture with PVP-modified montmorillonite has been investigated. The significant impact of modified polyamide on technological, physical and mechanical properties and heat resistance of polypropylene has been determined. It has been established that the melt flow index of the resulting composites increases by more than 2 times, compared with pure PP. The hardness, modulus of elasticity and heat resistance of composites were found to be considerably increased in comparison with pure PP due to polypropylene mixing with modified polyamide. At the same time, the percent elongation and the forced-elastic strain of composites are reduced by 2 times.
Роль полівінілпіролідону в утворенні нанокомпозиту на основі акомпатибільних полікапроаміду і поліпропілену
Keywords: поліпропілен; поліамід; монтморилоніт; полівінілпіролідон; суміш; нанокомпозит; модифікація; polypropylene; polyamide; montmorillonite; polyvinylpyrrolidone; mixture; nanocomposite; modification