Методика визначення інтервалів нівелірних рейок електронним тахеометром - Літинський, В.; Віват, А.; Покотило, І.; Літинський, С.; Герасименко, Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто методику компарування нівелірних рейок, які використовують у нівелюванні IV та III класів, за допомогою електронного тахеометра та відбивних плівок. Для оптимально розрахованих, за пропонованими нами формулами, віддалей до рейок, залежно від величини визначуваного відрізка на рейці та точності електронного тахеометра, можна отримати відповідну точність компарування таких рейок. Незалежно від величин шуканих інтервалів, віддалі у запропонованій методиці вимірюють електронним тахеометром тільки до декількох інтервалів рейки. Для решти інтервалів віддалі обчислювали за запропонованими нами формулами.
Keywords: електронний тахеометр; відбивна плівка; нівелірна рейка; компарування