Influence of cutting conditions and radius of the rounding of tool made of composite 10n on surface layer state during turning of hardened steels - Fedoran, Y. А.; Volkogon, V. М.; Antoniuk, V. S. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Наведені результати досліджень впливу виду механічної обробки та інструментального матеріалу на структурний стан поверхневого шару сталі ХВГ під час механічної обробки. Показані переваги токарної обробки різцями з композиту 10 порівняно із шліфуванням. Обробка інструментом із композиту 10 в поверхневому шарі для α- и γ-фаз супроводжується тільки стискаючими залишковими напруженнями, у той час як абразивна обробка супроводжується виникненням розтягуючих напружень I-роду в α-фазі структури швидкісного відпуску. Приведены результаты исследований влияния вида механической обработки и инструментального материала на структурное состояние поверхностного слоя стали ХВГ при механической обработке. Показаны преимущества токарной обработки резцами из композита 10 по сравнению с процессом шлифования. Обработка инструментом с композита 10 в поверхностном слое для α- и γ-фаз сопровождается только сжимающими остаточными напряжениями, в то время как абразивная обработка сопровождается возникновением растягивающих напряжений I-рода в α-фазе структуры скоростного отпуска. The results of studies of the type influence of treatment and tool material on the structural state of the boundary layer 107WCR5 during treatment are shown. The advantages of turning chisels with composite 10 compared with the process of grinding. Processing treatment with composite 10 in the surface layer for α-and γ-phase is accompanied by compressive residual stresses only, while the abrasive treatment is accompanied by tensile stresses in the kind of I-α-phase structure of high-speed dispensing.
Keywords: нітрид бору; загартовані сталі; тонке точіння; шорсткість; напружений стан; нитрид бора; закаленные стали; тонкое точение; шероховатость; напряженное состояние; boron nitride; hardening steel; finish cutting; roughness; streets state