Базова математична модель багатопровідної лінії у квазістаціонарному наближенні - Павликевич, М. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Наведено основні розрахункові співвідношення для математичної моделі багатопровідної лінії з паралельними круглими провідниками в круглій діелектричній ізоляції над провідною площиною. Первинні параметри лінії отримані у квазі-стаціонарному наближенні. This article presents the model a multiconductor transmission line with parallel round wires surrounded by a dielectric insulation over ground plane. Primary parameters of a line are obtained in quasi-stationary approximation.