Оптоелектронний контроль фотоферезу - Дідич, І. Р.; Зазуляк, А. М.; Кожухар, О. Т.; Скіра, М. С. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
За експериментально виявленими змінами оптичних показників крові після її опромінення лікувальним фотоферезом запропоновано його контроль на основі двох оптоелектронних елементів із різнокольоровими світлодіодами та спільним фотоприймачем, розташованими на вході і виході апарата фотофереза. Якщо різниця між фотострумами елементів відповідає виявленим змінам, фотоферез є успішним. After experimentally found out the changes of optical indexes of blood after its irradiation medical photospheres his control is offered on the basis of two optronic elements with varicolored light-emitting diodes and general photoresiver, located on an entrance and output of vehicle of photoresiver. If a difference between the photoelectrics of elements answers found out changes, photospheres is successful.
Optoelectronic control of photopheresis
Keywords: оптичні показники крові; різнокольорові світлодіоди; optical indexes; light-emitting diodes