Оцінка відповідності технологічного процесу ремонту електропневматичного контактора електропоїзда ЕР-9 змінного струму в депо “З” вимогам нормативних документів - Гугайло, Максим Валерійович; Huhailo, Maksym Valeriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню актуального питання - експлуатації електропоїздів змінного струму серії ЕР-9 у скрутний для залізниці час, який вимагає збереження в працездатному стані електричного обладнання електропоїздів за рахунок дотримання вимог нормативних документів при ремонті. Аналіз технічного стану моторвагонного рухомого складу показав, що понад 75% від інвентарного парку електропоїздів працює з завершеним терміном служби, а з перепробігами на капітальні ремонти працює 86%, що не відповідає вимогам планово-попереджувальної системи ремонту і технічного обслуговування рухомого складу (локомотиви та моторвагонний рухомий склад). Такий технічний стан електропоїздів загрожує не тільки раптовим виходом з ладу окремого обладнання електропоїзда, але й безпеці руху, та життю пасажирів. Для підтвердження можливості якісного виконання технічного обслуговування та ремонту проведено оцінку відповідності технологічного процесу ремонту електричного обладнання електропоїздів змінного струму серії ЕР-9 в депо “З” вимогам Правил технічного обслуговування і поточного ремонту електропоїздів і електросекцій 105.80600.94299 ( ЦТ-0046). Об’єкт дослідження – електропневматичний контактор 1КП.006 електропоїзда ЕР-9. 6 Предмет дослідження – технологічний процес ремонту електричного обладнання електропоїздів змінного струму серії ЕР-9 в депо “З”. Мета дослідження – провести оцінку відповідності технологічного процесу ремонту електричного обладнання електропоїздів змінного струму вимогам Правил технічного обслуговування і поточного ремонту електропоїздів і електросекцій. За результатами проведеного у даній кваліфікаційній бакалаврській роботі аналізу технологічних процесів технічного обслуговування ТО-3 та поточних ремонтів ПР-1 і ПР-2 електропневматичного контактора 1КП.006 електропоїзда ЕР-9 підтверджено відповідність технології ремонту вимогам нормативних документів.

The bachelor's qualification work is devoted to the study of a topical issue - the operation of alternating current electric trains of the EP-9 series in difficult times for the railway, which requires maintaining the electrical equipment of electric trains in working condition by complying with the requirements of regulatory documents during repairs. Analysis of the technical condition of the multi-car rolling stock showed that more than 75% of the inventory of electric trains is operating with a completed service life, and 86% is operating with overruns for major repairs, which does not 7 meet the requirements of the planned and early warning system for repair and maintenance of rolling stock (locomotives and multi-car rolling stock). Such a technical condition of electric trains threatens not only the sudden failure of individual equipment of the electric train, but also the safety of traffic and the lives of passengers. To confirm the possibility of high-quality maintenance and repair, an assessment was made of the compliance of the technological process for repairing electrical equipment of alternating current electric trains of the EP-9 series at the depot “Z” with the requirements of the Rules for Maintenance and Current Repair of Electric Trains and Electric Sections 105.80600.94299 (TsT-0046). Object of the study – electropneumatic contactor 1KP.006 of the EP-9 electric train. Subject of the study – technological process of repairing electrical equipment of alternating current electric trains of the EP-9 series at depot “Z”. Purpose of the study – to assess the compliance of the technological process for repairing electrical equipment of AC electric trains with the requirements of the Rules for technical maintenance and current repair of electric trains and electric sections. According to the results of the analysis of technological processes of maintenance TO-3 and routine repairs PR-1 and PR-2 of the electropneumatic contactor 1KP.006 of the electric train ER-9 conducted in this qualification bachelor's thesis, the compliance of the repair technology with the requirements of regulatory documents was confirmed.
Assessment of compliance of the technological process for repairing the electropneumatic contactor of the EP-9 alternating current electric train at depot “Z” with the requirements of regulatory documents
Keywords: 6.273.00.02; електропоїзд; електропневматичний контактор; поточний ремонт; технічне обслуговування; electric train; electropneumatic contactor; routine repairs; maintenance