Маркетингова діяльність ФОП Гураль В.Л. на ринку будматеріалів - Малашій, Вікторія Василівна; Malashii, Viktoriia Vasylivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Актуальність дослідження маркетингової діяльності виробника шлакоблоків на ринку будівництва зумовлена важливою роллю будівельної галузі у функціонуванні економіки, забезпеченні новими робочими місцями та оновленні інфраструктури [2; 5]. У сучасних висококонкурентних умовах серед виробників будівельних матеріалів ефективне застосування маркетингових інструментів стає визначальним чинником забезпечення конкурентоспроможності, стабільності та зростання. Об’єктом дослідження є маркетингова діяльність ФОП Гураль В.Я., що забезпечує повний цикл виробництва шлакоблоків на ринку будматеріалів. Предметом дослідження є теоретико-методичні підходи формування маркетингової діяльності ФОП Гураль В.Л. на ринку будматеріалів. Метою роботи є аналіз маркетингової діяльності ФОП Гураль В.Л. на ринку будівельних матеріалів, дослідження особливостей функціонування підприємства та розробка практичних рекомендацій щодо оптимізації асортиментної структури підприємства. Результати дослідження. Ідентифіковано специфіку маркетингової діяльності виробника шлакоблоків [4], обґрунтовано, що маркетинг будматеріалів є діяльністю спеціалізованих будівельних організацій, побудована на дослідженні ринку, оцінюванні та створенні попиту, спрямована на одержання прибутку через максимальне задоволення потреб споживачів шляхом виконання якісних будівельних робіт з використанням безпечних технологій [3]. Фінансові результати ФОП Гураль В.Я. - підприємства з повним циклом виробництва будівельних матеріалів, що спеціалізується на випуску шлакоблоків за 2020-2024 р.р. демонструють стабільне зростання, підприємство успішно реалізує продукцію завдяки високій якості, конкурентним цінам та 5 комплексному обслуговуванню. Ключовою рекомендацією для максимізації прибутку є переорієнтація виробництва на шлакоблоки М35 зі збереженням диверсифікації для забезпечення гнучкості бізнесу.шлакоблоків, комплекс маркетингу в будівельній галузі, оптимізація виробничої програми.

Goal of research. The relevance of the study of the marketing activities of a cinder block manufacturer in the construction market is due to the important role of the construction industry in the functioning of the economy, providing new jobs and updating infrastructure [2; 5]. In today's highly competitive conditions among manufacturers of building materials, the effective use of marketing tools becomes a determining factor in ensuring competitiveness, stability and growth. Goal of research. The aim of this work is the is the marketing activities of the Gural V.L. PE., which provides a full cycle of cinder block production in the building materials market. Study object. The subject of the study is theoretical and methodological approaches to the formation of marketing activities of the Gural V.L. PE in the building materials market. Scope of research. The purpose of the work is to analyze the marketing activities of Gural V.L. PE in the building materials market, study the features of the enterprise's functioning and develop practical recommendations for optimizing the assortment structure of the enterprise. The research findings. The specifics of the marketing activities of the cinder block manufacturer have been identified [4], it has been substantiated that the marketing of construction products is the activity of specialized construction organizations for market research, assessment and demand creation, focused on making a profit through maximum satisfaction of consumer needs by performing high-quality construction work using safe technologies [3]. The financial results of the Gural V.L. PE - an enterprise with a full cycle of production of building materials, specializing in the production of cinder blocks for 2020-2024 demonstrate stable growth, the enterprise successfully sells products due to high quality, competitive prices and comprehensive service. The key recommendation 7 for maximizing profit is to reorient production to M35 cinder blocks while maintaining diversification to ensure business flexibility.
Marketing activities of the Gural V.L. PE in the building materials market
Keywords: 6.075.00.00; маркетинг в будівництві; маркетингова діяльність; ринок; marketing in construction; marketing activities; cinder block market; marketing complex in the construction industry; optimization of the production program