Роль розміщення храмів у розплануванні великого міста (на прикладі Дніпропетровська) - Швець, І. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Поставлено завдання визначення цілісної мережі храмів як містобудівного об’єкта. Структурно-розпланувальна роль системи храмів, першоджерелом яких є суспільно- ідеологічне значення релігії, передбачає дві групи функцій – планоструктурувальної й простороформувальної.