Зброя східного походження XVIII–XX ст. на озброєнні у європейських арміях - Лопушинський, А. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Подано матеріали з Херсонського обласного краєзнавчого музею щодо розгляду питання про використання холодної зброї східного походження в армії Російської імперії та СРСР. Зі всієї східної зброї, яка зберігається у фондах ХОКМ, відібрано зброю з присвятними або нагородними написами, що підтверджують використання цієї зброї у зазначених арміях. Розглядається холодна зброя ХVІІІ – ХХ ст., яка раніше не публікувалась і є матеріалом до розгляду питання про використання східної зброї у європейських арміях. In the work the materials from Kherson Museum of Regional Studies are given to consider the question about usage of cold steel of Eastern origin in the Army of Russian Empire and Soviet Union. Among all Eastern weapon, that is stored in the funds of Kherson Museum of Regional Studies, the weapon that contain dedication and rewarding legends, that confirm usage of the weapon in the underlined armies, is picked out. Cold steel of XVIII-XX centuries, that wasn’t earlier published and may be used as a material to consider the question about usage of Eastern weapon in European Armies, is examined.