Активний і пасивний підкуп службової особи юридичної особи публічного права за кримінальним законодавством України - Кушпіт, В. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Проведено системний кримінально-правий аналіз активних і пасивних форм підкупу службової особи – юридичної особи публічного права. Обґрунтовано положення про непослідовність і безсистемність викладу окремих форм підкупу службової особи юридичної особи публічного права у диспозиціях відповідних кримінально-правових норм. Наголошено на неповноті імплементації у кримінальне законодавство України стандартів Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією щодо вимагання неправомірної вигоди службовою особою юридичної особи публічного права. Произведен системный уголовно-правовой анализ активных и пассивных форм подкупа должностного лица юридического лица публичного права. Обосновано положение о непоследовательности и бессистемности изложения отдельных форм подкупа должностного лица юридического лица публичного права в соответствующих диспозициях уголовно-правовых норм. Акцентируется на неполноте имплементации в уголовное законодательство Украины стандартов Уголовной конвенции против коррупции касательно вымогательства неправомерной выгоды должностным лицом юридического лица публичного права. The criminally-right analysis of the systems of active and passive forms of subornation of official face of legal entity of public law is conducted in the article. Position is reasonable about an inconsistence and unsystematic of exposition of separate forms of subornation of official face of legal entity of public law in dispositions of corresponding criminal law norms. It is marked on incompleteness of implementation in the criminal legislation of Ukraine of standards of Criminal convention about a fight against a corruption in relation to the shakedown of illegal benefit by the official face of legal entity of public law.
Активный и пассивный подкупи должностного лицаюридического лица публичного права за уголовным законодательством Украины
Active and passive subornation of official face of legal entity of public law is on the criminal legislation of Ukraine
Keywords: підкуп; активна форма; пасивна форма; службова особа; диспозиція; кримінальний кодекс; подкуп; активная форма; пассивная форма; должностное лицо; диспозиция; уголовный кодекс; subornation; active form; passive; official person; disposition; criminal code