Кручення як технологічний чинник зміцнення пружних деталей машин - Кукляк, М. Л.; Гаврилов, Г. В.; Махоркін, Є. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Узагальнено закономірності зміцнення деталей машин, які працюють в умовах циклічного навантаження крученням. Кручення як вид навантаження знаходить своє застосування як дієвий спосіб підвищення довговічності торсіонів шляхом холодного нагартовування в поєднанні з обкочуванням і деформаційним старінням.

Conformities to the law of strengthening details of machines that work in the conditions of the cyclic loading to twisting are generalized. Twisting, as a type of loading, finds its application as an effective method of rise of longevity of torsion by cold hardening in combination with rolling and by the deformation senescence.
Keywords: 621.789.; 272.5