Комп'ютерна модель роботи зорового аналізатора в задачах пошуку об'єктів на зображеннях - Демчучен, В.; Камінський, Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Експериментально обґрунтовано правомірність використання комп’ютерної моделі зорового аналізатора людини для пошуку малорозмірних об’єктів на зображеннях. Наведено результати пошуку для п’яти варіантів саккадичного руху поля зору. Legitimacy of the use of computer model of visual analyzer of man is experimentally reasonable for the search of littlesize objects on images. The brought results over of search for five variants of saccadic motion of eyeshot.
Keywords: зоровий аналізатор; пошук об’єктів; саккадичний рух; технічний зір; імовірність пошуку об’єкта; visual analyzer; search objects; saccadic movement; technical vision; the probability of finding the object