Система для бездротового вимірювання деформації - Корецький, Роман; Нічкало, Степан; Когут, Юрій; Бережанський, Євген (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Реалізовано локальну автоматизовану вимірювальну систему на основі ниткоподібних кристалів кремнію для моніторингу деформації різноманітних конструкцій. Для забезпечення гнучкості використання даного вимірю- вального комплексу здійснено підключення до мобільного телефону, завдяки якому відкривається можливість дистанційної передачі даних від об’єкта до користувача не залежно від місця розташування досліджуваної конструкції. Для розширення функціональних можливостей системи було розроблено програмний комплекс, який дозволяє проводити не тільки періодичні вимірювання, а й за необхідності позачергові.
Keywords: сенсор деформації; ниткоподібний кристал; GSM мережа; мікроконтролер; промислові конструкції