Головні напрями дослідження літопису Української революції доби Центральної Ради: студії військової еміграції - Фуртес, О. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проаналізовано наукові та аналітично-мемуарні праці української військової еміграції, присвячені проблемам українського державотворення у березні 1917 – квітні 1918 рр. Scientific and analytically-memoir labours of Ukrainian military emigration, devoted the problems of Ukrainian creation of the state in March 1917 – April 1918, are analysed in the article.