Міжнародне співробітництво України у сфері запобігання та протидії корупції - Бундз, Ростислав; Bundz, Rostyslav (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Виокремлено найбільш актуальну соціальну проблемою України, як і багатьох країн світу - запобігання та протидія корупції у всіх сферах функціонування влади на тлі співпраці з міжнародними організаціями. У масовій свідомості формується думка, що корупційні злочини не завдають значної шкоди суспільству, тому певні верстви населення обирають не правові, а корупційні шляхи вирішення повсякденних проблем. Чесний чиновник часто не влаштовує ні населення загалом, ні підприємців як його найактивнішу частину.

The article highlights the most actual social problem of Ukraine, as well as many countries around the world - preventing and counteracting corruption in all fields of government through cooperation with international organizations. There is a widespread opinion in the collective consciousness that corruption crimes do not cause significant harm to society, so certain social sectors choose not legal but corrupt ways to solve everyday problems. An honest official often does not please either the general population or entrepreneurs as his most active part.
International cooperation in the field of prevention and counteraction
Keywords: запобігання та протидія корупції; міжнародне співробітництво; боротьба з корупцією; корупційні правопорушення; антикорупційна політика; prevention and counteraction of corruption; international cooperation; fight against corruption; corruption offenses; anti-corruption policy; 341.41/.46