Проблеми ризиків, що виникають під час реалізації інноваційних проектів, та методи їхнього кількісного вимірювання - Григор’єва, О. Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Аналізується поняття ризику, розглянуто варіанти виникнення інноваційних ризиків, а також наведено різні класифікації ризиків, з якими може зіткнутися підприємство під час реалізації інноваційних проектів. Також подається алгоритм управління ризиками, розглянуто методи кількісної оцінки ризику, способи захисту і мінімізації ризиків. A risks concept is analysed in the article, in addition, the ways of innovative risks origin are considered. Different classifications of risks which an enterprise can run into in the process of realization of innovative projects are considered also. The algorithm of risks management is also brought. The methods of risks quantitative estimation, methods of defence and risks minimization, are considered.
Keywords: ризик; інноваційний проект; класифікація ризиків; управління ризиками; ідентифікація ризиків; якісна оцінка ризиків; кількісна оцінка ризиків; метод експертної оцінки; моніторинг і контроль ризиків; risks; innovative project; risks classification; risks management; risks identification; risks quality analysis; risks quantitative analysis; expert estimation method; monitoring and control of risks