Дизайн інтер'єру кафе "SOLODKO" у м. Львові, вул. Староєврейська, 26 - Пуницька, Анна-Марія Ярославівна; Dron, Anna-Mariia (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота на тему «Дизайн інтер’єру кафе «SOLODKO» на вул. Староєврейська 26, м. Львів» присвячена популяризації серед мешканців міста, туристів та дітей історичного, креативного, затишного середовища кафе. Збереження об’ємно-просторових конструктивних елементів в поєднанні з використанням мистецької спадщини минулих епох, уподібнення, переосмислення їх в сучасному контексті – таким завданням було для проектанта. Для успішного виконання поставлених завдань проекту ми ознайомилися з українськими (львівськими) і світовими майстрами дизайну інтер’єру, котрі працюють в стилі вінтажу, вивчили нормативні вимоги щодо проектування закладів громадського харчування, ознайомилися з сучасними технологіями в області організації обслуговуванні відвідувачів та приготування страв за допомогою сучасного малогабаритного високоефективного кухонного обладнання – цей матеріал висвітлено у першому розділі записки. Кожний дизайн-проєкт – це витвір мистецтва, це індивідуальне відображення оточуючого середовища, узгоджене з нормами і правилами суспільного життя. Художній образ – це вираження творцем свого «Я». Вирішення об’ємно-просторового планування закладу окремих функціональних зон з врахуванням законів ергономіки, конструктивні рішення та підбір оздоблювальних матеріалів для вирішення дизайну 2 інтер’єру приміщення кафе в історичній забудові - описується в другому розділі записки. Дизайн інтер’єру базується на взаємодії людини – предмета - середовища. Про те, як моделюють предмети інтер’єру, про матеріали, з яких створюють елементи дизайну, якими законами композиції необхідно керуватися при наповненні ними кожної функціональної зони – про предметний дизайн висвітлено в третьому розділі пояснювальної записки. Кожне проєктне рішення завершується економічною частиною, а саме, складанням кошторису вартості проекту. Про вартісну оцінку дизайну інтер’єру кафе «SOLODKO» йдеться мова в четвертому розділі пояснювальної записки.

The bachelor’s thesis titled “Interior Design of the ‘SOLODKO’ Cafe, 26 Staroyevreyska Street, Lviv” is aimed at promoting the historical, artistic, and cozy atmosphere of the cafe among city residents, tourists, and children. The designer’s task was to preserve the volumetric and spatial constructional elements, while integrating artistic heritage from past eras — interpreting and rethinking it in a modern context. 3 To successfully implement the project, research was conducted on Ukrainian (Lviv-based) and international interior designers working in vintage styles. Regulatory requirements for the design of public dining spaces were studied, along with modern customer service technologies and contemporary, compact, high- efficiency kitchen equipment. These aspects are discussed in the first section of the explanatory note. Every design project is a form of art — an individual interpretation of the environment that aligns with societal norms and standards. The artistic image is an expression of the creator’s personal vision. The volumetric-spatial planning of the interior, the organization of functional zones in accordance with ergonomic principles, the constructive solutions, and the selection of finishing materials for the interior of a cafe in a historical building are addressed in the second section. Interior design is built on the interaction of the individual, the object, and the environment. The modeling of interior elements, the materials used, and the compositional principles followed in each functional zone are the focus of the third section on object design. Each design solution is supplemented by an economic component — namely, a project cost estimate. The financial assessment of the interior design for the “SOLODKO” cafe is provided in the fourth section of the explanatory note.
Interior design of the cafe "SOLODKO" in Lviv, 26 Staroievreiska St.
Keywords: 6.022.03.03; дизайн; кафе; стиль вінтаж; концепція; інновація; поліфункціональність; малорухома група людей; інклюзивність; антикварні предмети; креденс; бамбетель; design; cafe; vintage style; concept; innovation; multifunctionality; sedentary group of people; inclusivity; antique items; credenza; bambetel