Засади створення регіонального деревообробного кластера - Похильченко, О. А.; Сопільник, Л. І.; Заяць, Р. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2011)
Актуалізовано необхідність промоційної політики держави щодо доцільності створення та розвитку кластерів в Україні, прямих іноземних інвестицій як джерела фінансової підтримки їх розвитку та mсуспільного капіталу як джерела створення та розвитку довготривалих форм співпраці в регіоні. Запропоновано модель успіху деревообробного кластера, яка у структурованому вигляді дасть змогу формалізувати процедуру розрахунку очікуваних економічних результатів функціонування кластера, а також визначити послідовність процедури прогнозування. Importance need promotional policy of creation and development of clusters in Ukraine, foreign direct investment as a source of financial support for their development and social capital as a source of creation and development of long-term forms of cooperation in the region are modified. A model of success woodworking cluster, which in a structured way will formalize the procedure for determinating the expected economic results of functioning of the cluster, and determine the sequence prediction procedures is offered by the author.
Keywords: деревообробний кластер; модель успіху кластера; суспільний капітал; ефект кластера; woodworking cluster; the cluster model of success; social capital; cluster effect