Непружне розсіювання дірок на оптичних коливаннях кристалічної ґратки в HgTe - Малик, О. П.; Кеньо, Г. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Точним розв’язком стаціонарного рівняння Больцмана отримано нерівноважну функцію розподілу носіїв заряду. В інтервалі температур 4,2-300 К розглянуто основні механізми розсіювання дірок з врахуванням непружної взаємодії дірок з оптичними коливаннями кристалічної ґратки. By means of exact solution of stationary Boltzman equation the nonequilibrium charge carrier distribution function is obtained. In the temperature range 4,2-300 K the main hole scattering mechanism are considered taking into account the nonelastic hole interaction with optical vibrations of the crystall lattice.
Nonelastic hole scattering on the optical vibrations of crystall lattice in HgTe
Keywords: 621.315.592