Інформаційне суспільство як головний пріоритет перспективного розвитку держави - Литвин, Наталія; Lytvyn, Natalia; Литвин, Наталия (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглянуто передумови створення інформаційного суспільства в Україні та розкрито його значення для розвитку держави. Проаналізовано поняття “інформаційне суспільство”, розкрито концепції його застосування. Визначено рівень розвитку інформаційного суспільства в Україні, недоліки та завдання з їх подолання згідно зі Стратегією розвитку інформаційного суспільства в Україні. Проаналізовано показники міжнародного рейтингу розвитку інформаційного суспільства в Україні.

In the scientific article the prerequisites for development of information society in Ukraine and revealed its importance for development. Analyzed the concept of “information society” concept disclosed its application. The level of development of information society in Ukraine, disadvantages and problems on overcoming them according to the Strategy of information society development in Ukraine. Analyzed international rating indicators of information society development in Ukraine.

Рассмотрены предпосылки создания информационного общества в Украине и раскрыто его значение для развития государства. Проанализировано понятие “информационное общество”, раскрыто концепции его применения. Определен уровень развития информационного общества в Украине, недостатки и задачи по их преодолению согласно Стратегии развития информационного общества в Украине. Проанализированы показатели международного рейтинга развития информационного общества в Украине.
Information society as the main priority of promising development of the state
Информационное общество как главный приоритет перспективного развития государства
Keywords: інформаційне суспільство; інформаційні технології; Стратегія розвитку інформаційного суспільства; інформація; інформаційна безпека; information society; information technology; information society development strategy; information; information security; информационное общество; информационные технологии; Стратегия развития информационного общества; информация; информационная безопасность; 342.9; 007(477)