Хінгідронний метод очищення газів від сірководню. Вплив складу сірководеньвмісного газу на його очищення і регенерацію поглинального розчину - Слюзар, А. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено вплив складу технологічних вуглеводневих газів на очищення їх від сірководню. Показано, що більшість вуглеводневих компонентів газів є інертними щодо процесів хемосорбції сірководню і регенерації хінгідронного каталізатора. Негативний вплив компонентів газів може проявлятися на стадії одержання товарної сірки і стати причиною забруднення довкілля. The influence of components of technological hydrocarbon gases on the gases purification process from hydrogen sulfide is investigated. Shown that most hydrocarbon components is inert to the chemisorption process of hydrogen sulfide from gases and quinhydron regeneration. The negative influence of component gases could occur at the stage of obtaining commercial sulfur and can cause environmental pollution.
Keywords: технологічні вуглеводневі гази; хемосорбція сірководню і регенерація хінгідронного каталізатора; technological hydrocarbon gases; chemosorption the sulphuretted hydrogen and regeneration of khingidronnogo catalyst