Історичні витоки формування патріотизму особистості у Збройних силах України - Романовський, Я. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглядається патріотизм як результат рефлексії особистості до своєї нації, особливостей її ментальності, усвідомлення своєї культури, які визначають національний ідеал. The article the considers national consciousness as a result of reflection of personality to the nation, as a result of awareness of national root, history, culture, its originality, features of mentality of the family, nation, their virtues and costs which determine a national ideal.