Композиційні особливості та категорії просторового формотворення у храмовій архітектурі - Гнідець, Р. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто архітектуру простору як категорію форми, що творить тектонічну та об’ємно-розпланувальну структуру храмових будівель, особливості формотворення у храмобудуванні та композиційний уклад, що визначається через масу, простір та поверхню. This article to examine the architecture as a space and category of form which to create the tectonical and volume-planning structure of temple buildings. Special features form creation in the temple architecture and compositional organization that to determine through the mass, space and surface.
Keywords: архітектура; простір; категорія; формотворення; храм; геометрія; маса; поверхня і текстура; architecture; space; category; form creation; temple; geometry; mass; surface and texture