Організування ремонту паливної апаратури бензинових двигунів у ФОП "Тягнибок Н. І.", м. Львів - Данилів, Тарас Васильович; Danyliv, Taras Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Повне відновлення працездатності деталей автомобільних двигунів неможливе без впровадження передових технологічних процесів. Методи відновлення й ремонту слід вибирати з врахуванням економічної доцільності й технічних можливостей їхнього здійснення, беручи до уваги характер дефекту, конструктивні особливості й матеріали деталей. [1]. Мета роботи: організування ремонту паливної апаратури бензинових двигунів. Предмет розгляду: раціональні технологічні режими ремонту систем паливної апаратури автомобільних бензинових двигунів. У першому розділі наведені стисла характеристика підприємства ФОП “Тягнибок Н.І.” та обгрунтування теми роботи. У другому розділі здійснено технологічний розрахунок робочих місць для ремонту елементів паливної апаратури бензинових двигунів. Визначена потреба у робочій силі, обладнанні, виробничій площі та енергоносіях для виконання річної виробничої програми. Третій розділ присвячений опису особливостей ремонту паливної апаратури, а саме виявленню дефектів, контролю-сортування деталей, складання та випробуванню. Розроблений технологічний процес складання паливної помпи двигуна двигуна ЗМЗ-513.10 [2] У четвертому розділі сформульовані технічне завдання на конструювання пристрою для складання паливної помпи двигуна. Проведено розрахунок на міцність основних елементів пристрою та описаний його принцип роботи, а також наведені правила його експлуатування. П’ятий та шостий розділи присвячені відповідно розробленню заходів з охорони праці та розрахунку економічної ефективності.інжектор, паливна помпа, дефекти та несправності, складання та випробування.

Full restoration of the performance of automobile engine parts is impossible without the introduction of advanced technological processes. Methods of restoration and repair should be chosen taking into account the economic feasibility and technical capabilities of their implementation, taking into account the nature of the defect, design features and materials of the parts. [1]. Purpose of the work: organization of repair of fuel equipment of gasoline engines. Subject of consideration: rational technological modes of repair of fuel equipment systems of automobile gasoline engines. The first section provides a brief description of the enterprise FOP “Tyagnybok N. I.” and justification of the topic of the work. The second section carries out a technological calculation of workplaces for the repair of fuel equipment elements of gasoline engines. The need for labor, equipment, production area and energy carriers for the implementation of the annual production program is determined. The third section is devoted to a description of the features of the repair of fuel equipment, namely, the detection of defects, control and sorting of parts, assembly and testing. The technological process of assembling the fuel pump of the ZMZ-513.10 engine is developed [2] The fourth section formulates the technical task for the design of a device for assembling the fuel pump of the engine. The strength of the main elements of the device is calculated and its principle of operation is described, as well as the rules for its operation are given. The fifth and sixth sections are devoted to the development of labor protection measures and the calculation of economic efficiency, respectively.
Organization of repairment of fuel equipment of gasoline engines at the individual entrepreneurship Tyahnybok N. I., Lviv
Keywords: 6.274.00.00; автомобільний бензиновий двигун; паливна апаратура; automobile gasoline engine; fuel equipment; injector; fuel pump; defects and malfunctions; assembly and testing