Вплив температури на процес контактного осадження срібла на магнієвій стружці - Перекупко, Т. В.; Мудрий, О. О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Досліджено процес контактного осадження срібла на магнієвій стружці з 0,1 M водного розчину срібла нітрату в температурних межах 293...323 К. Доведено, що виділення срібла в цих умовах відбувається в дифузійній області. Визначено основні кінетичні показники цього процесу, а саме: константи швидкості, температурний коефіцієнт, енергію активації. In this paper the process of contact deposition of silver onto magnesium scobs from in 0.1 M water solution of silver within the temperature limits 293…313 K has been іnvestigated. It is proved, that process of cementation of silver in such condition has character of forced diffusion. The basic kinetic indices of this process such as the rate constants, the temperature coefficient and the activation energy are determined.
Keywords: процес контактного осадження срібла; виділення срібла; кінетичні показники; the process of contact deposition; cementation of silver; kinetic indices