Перспективи та проблеми використання одноточкових промислових пірометрів як скануючих - Гоц, Наталія; Засименко, Віктор (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2000)
Вводиться термін "одноточковий пірометр вимірювання", поряд з терміном "скануючий пірометр". З метою розширення сфери використання промислових одноточкових пірометрів пропонується їх застосування в системі зі скануючим пристроєм для температурної діагностики обертових цементних печей, прокату листового металу, пластмаси, скла, великогабаритних деталей машин, елементів та вузлів іонно-плазмового напилення тощо. Вводится термин "одноточечный пирометра излучения", наряду с термином "сканирующий пирометр". С целью расширения сферы использования промышленных одноточечных пирометров предлагается применение их в системе со сканирующим устройством для температурной диагностики вращающихся цементных печей, прокатного листа, пластмассы, стекла, крупногабаритных деталей машин, элементов и узлов ионно-плазменного напыления и т.п. The term of single-point radiation pyrometer unlike of the scanning pyrometer term is introduced in this article. It is proposed here to use the industrial single-point pyrometers in the system with the scanning device for temperature diagnostics of rotary cement furnaces, rolled metal sheet, plastic, glass, large-sized machine details, details and nodes during ionic-plasma dusting and etc. Such applicatio of the industrial single-point pyrometers permits to extend the sphere of their use.