Особливості управління персоналом в кооперативних підприємствах - Зіновчук, В. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглядаються особливості управління найманим персоналом в кооперативних підприємствах. Підкреслено специфічну природу кооперативу, що передбачає поєднання власника і клієнта підприємства в одній особі. Розкрито, як особливості підприємства кооперативного типу впливають на роботу виконавчої дирекції з найманим персоналом у процесі делегування повноважень, мотивації, контролю, вирішенні конфліктних ситуацій, налагодженні ефективних комунікацій. The particularities of hired personnel management at cooperative enterprises are considered. The specific nature of cooperative, which presupposes the combination of owner and client in the same person, has been emphasized. It has been studied how the particularities of cooperative type enterprise influence the work of executive management with hired personnel within the process of delegating authorities, motivation, control, solving of conflict situations, establishing of effective communications.