Правова філософема становлення особистості - Гарасимів, Т. З. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто одну з основних проблем філософії права, а саме дилему правового становлення особистості, зокрема поєднання соціального та індивідуального в певній інституції. Мета статті полягає в тому, щоб акцентувати увагу на вирішенні фундаментальної проблеми суспільної науки: становлення особистості через призму філософсько-правових детермінант. Здійснено кореляцію між індивідуальними та соціальними чинниками становлення особистості та формуванням людини як повноцінного члена суспільства. Статья посвящена одной из основных проблем философии права, а именно дилемме становления личности, в частности сочетанию социального и индивидуального в данной институции. Цель статьи заключается в том, чтобы акцентировать внимание на решении фундаментальной проблемы общественной науки: становление личности через призму философско-правовых детерминант. Автором проведено корреляцию между индивидуальными и социальными факторами становления личности и формированием человека как полноценного члена общества. This article is devoted to one of the main problems of the philosophy of law, namely the dilemma of identity formation, in particular the combination of social and individual in this institution. The purpose of this article is to focus on solving the fundamental problems of social science: identity formation through the lens of philosophical and legal determinants. The author carried out the correlation between individual and social factors of identity formation and the formation of man as a full member of society.
Правовая философема становления личности
Legal filosofema identity formation
Keywords: особистість; соціальні чинники; персоналізм; марксизм; екзистенціалізм; неофрейдизм; сучасна релігійна філософія; постмодернізм; індивід; індивідуальні чинники; фундаментальна проблема; становлення особистості індивіда; детермінація; личность; социальные факторы; персонализм; марксизм; экзистенциализм; неофрейдизм; современная религиозная философия; постмодернизм; индивид; индивидуальные факторы; фундаментальная проблема; становление личности индивида; детерминация; personality; social factors; personalism; marxism; existentialism; neofreydizm; modern religious philosophy; postmodernism; individual; individual factors; the fundamental problem; of personality individual; determination