Світло в новітній протестанській архітектурі - Дем'янов, В. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розглянуто цілі та прийоми організації світлового середовища протестантських храмів на прикладі новітньої протестантської архітектури в межах історичної Волині та визначено відмінності такого середовища від сакрального світлого середовища православних та католицьких храмів.