Воля до архітектури: Коджин Каратані та критика традиційної метафори архітектури в західній філософії. Огляд монографії: Lahiji, N. (2024). Kōjin Karatani’s Philosophy of Architecture. London and New York: Routledge. 180 p. - Шух, Ілля; Shukh, Illya (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Розглянуто монографію Надіра Лахіджі, яка присвячена філософії архітектури видатного японського мислителя Коджина Каратані. Автор представляє ґрунтовний аналіз філософського проєкту Каратані, демонструє його близькість до критичної філософії Канта. Лахіджі аналізує новаторське визначення поняття “воля до архітектури” Каратані та використання архітектурних метафор у західній філософії.

The monograph of Nadir Lahiji, which is devoted to the philosophy of architecture of the outstanding Japanese thinker Kojin Karatani, is overviewed. The author presents a thorough analysis of Karatani's philosophical project, demonstrates its closeness to Kant's critical philosophy. Lahiji reveals Karatani's groundbreaking definition of Will to Architecture and the use of architectural metaphors in Western philosophy.
The Will To Architecture: Kojin Karatani and Critics of the Traditional Metaphor of Architecture in Western Philosophy. Review of: Nadir Lahiji (2024). Kōjin Karatani’s Philosophy of Architecture. London and New York: Routledge. 180 p.
Keywords: Коджин Каратані; Кант; архітектура; метафора; критика; воля до архітектури; західна філософія; Kojin Karatani; Kant; architecture; metaphor; criticism; will to architecture; Western philosophy