Принципи побудови геоінформаційної системи пошуку людей - Пастернак, І. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглянуто геоінформаційну систему (ГІС) пошуку людей, за допомогою якої користувач цього сервісу має можливість знайти людину, яка знаходиться поряд з нею на карті, та розпочати спілкування. Запропоновано варіант реалізації геоінформаційної системи пошуку людей. Описано можливості інструментальних ГІС та технології клієнт-сервер і запопонований алгоритм геоінформаційної системи пошуку людей. Запропоновано алгоритм представлення інформації про користувача з використанням маркерів, які розташовуються на карті. Проаналізовано програмне забезпечення клієнта ГІС, яке може використовувати запуск програм на віддалених робочих місцях чи серверах.

In the article the Geographic Information System (GIS) finding people through which a user of this service has the ability to find the person who is next to him on the map and start communication. An embodiment of a geographic information system finding people. Described opportunities instrumental GIS and client-server technology and geographic information systems zapoponovanyy algorithm finding people. The algorithm representation statement using markers, which are located on the map. The analysis GIS software client that can be used launch applications on remote servers or workplace.
Keywords: клієнт; сервер; геолокація; позиціонування; client; server; geolocation; positioning; 528.4; 621.311