Фактори впливу на формування змісту місії машинобудівних підприємств - Передало, Х. С.; Мирончук, Т. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто фактори впливу на формування змісту місії організацій машинобудівної галузі. Проаналізовано погляди вітчизняних та іноземних науковців на цей аспект досліджень та виділено фактори, які впливають на формування змісту місії організації на вітчизняних теренах. Зокрема, виокремлено такі фактори впливу, як тип мислення та мрія (ідея) керівника, історичний розвиток, національна особливість, вид діяльності підприємства та його конкурентні переваги, стратегічне бачення, корпоративна культура, стратегічні цілі, національне та іноземне законодавство, інтереси зпацікавлених груп впливу та ринкове середовище. Охарактеризовано кожний з цих факторів. Factors of influence on formations of the contents of mission of the enterprises of machine-building sphere are considered. The analysis of sights of domestic and foreign scientists on the given aspect of researches is lead, factors which influence formation of the contents of mission of the organization are allocated. In particular, factors of influence as type of thinking of the head, historical development, national feature, a kind of activity of the enterprise and his competitive advantages, strategic vision, dream of the founder, corporate culture, the strategic purposes, the national and foreign legislation, interests of the interested groups of influence and the market environment are allocated. The short analysis of everyone from the given factors is induced.