Термінологічна культура фахівця – освітньо-навчальний проєкт - Пшенична, Людмила; Шевченко, Володимир; Шишкіна, Наталія (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті йдеться про термін як мовно-мовленнєву одиницю. Термін розглянуто в системі відношень об’єкт–утямок–дефініція–термін. Термін як завершальний етап наукового пізнання навколишнього світу, з’єднуючи думку з мовою, пронизує всі складові освітньо-навчальної дисципліни «Термінологічна культура фахівця». Розглянуто функції терміна в їхній взаємодії, яка уможливлює подання багатомірної семантики лінійно упорядкованим фаховим текстом. The article deals with a term as a language–speech unit. A term is considered in the object-concept-definition-term relation system. A term, as a final stage of scientific cognition of the world, connecting a notion with a language, saturates all elements of educational discipline «Terminology culture of a specialist». The functions of term and their interactions are considered that enables a presentation of multi-view semantics by linearly ordered professional text.
Keywords: термінологічна культура фахівця; фахова мова; дефініційний словник; лінійна організація фахового тексту; термінознавство; історія термінознавства; міжнародна термінологія; застосовне термінознавство; terminology culture of a specialist; professional language; definitional vocabulary; linear organization of professional text; terminology; history of terminology; international terminology; applied terminology