Optimal design of unmanned aerial vehicles using parametric cax systems - Łukaszewicz, A. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Стаття присвячена постановці задачі вибору CАx систем для оптимального проектування безпілотних літальних апаратів. Розглянуто задачі кожного етапу проектування БЛА та визначено засоби, які дають змогу забезпечити оптимальне проектування, враховуючи емпіричний досвід. The article is devoted to solution of the optimal design tasks of Unmanned Aerial Vehicles at different stages. The tasks for all UAV’s design stages are considered and CAx tools for optimal design are proposed based on empirical experience.
Keywords: БЛА; безпілотні літальні апарати; МЕМС; мікроелектромехінічні системи; CAx; оптимальне проектування; UAV; Unmanned Aerial Vehicles; MEMS; Micro Electro-Mechanical Systems; optimal design