Структурно-компонувальний синтез робототехнічного комплексу за енергетичним критерієм - Мазепа, С.; Куцик, А.; Ткачук, В.; Дубовський, Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
У статті розглянуто спосіб структурно-компонувального синтезу робототехнічного комплексу за критерієм мінімальних затрат електроенергії на виконання транспортних операцій. Наведено приклад вибору раціональної структури робототехнічного комплексу за цим критерієм. The way of the structural – layout synthesis of the robot-technical complex behind criterion of the minimal expenses of the electric power on performance of transport operations is described. The example of account is given.