Естерифікація у присутності солей перфторованих оксасульфокислот - Мельник, С. Р.; Мельник, Ю. Р.; Кочмар-Кос, Н. Я.; Реутський, В. В.; Піх, З. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Вивчено вплив природи і концентрації солей перфторованих оксасульфокислот на процес естерифікації аліфатичних дикарбонових кислот С4–С6 ізоаміловим спиртом у присутності катіоніту КУ–2–8. Встановлено, що застосування добавок сприяє збільшенню інтенсивності перетворення реагентів. Influence of nature and concentration of salts of perfluoric sulphoacids on the process of esterification of aliphatic dicarboxylic acids C4–C6 by isoamyl alcohol in the presence КУ–2–8 cationic exchanger catalyst has been studied. It is set, that the use of additions corresponds to increase of the reagents transformation rate.
Keywords: перфторовані оксасульфокислоти; естерифікація; реагенти