Instagram stories as a tool for promoting and sharing content in mass media - Мудра, Ірина; Сільченко, Анастасія; Mudra, Iryna; Silchenko, Anastasia (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Соціальні мережі є популярним каналом для популяризації та поширення контенту ЗМІ. Вони допомагають залучити аудиторію, втримати її та збільшують переходи на сайт мас-медіа. Соціальна мережа Instagram є однією з найпопулярніших у світі і редакції ЗМІ її часто використовують для залучення молодої аудиторії та популяризації своєї медіапродукції. Але в Instagram у звичайних дописах гіперпосилання не активні, що ускладнює збільшення трафіку на сайт ЗМІ. Тому потрібно приглядатися до такого інструменту як Stories. Це можливість за допомогою картинки чи короткого відео (до 15 секунд) розказати найважливіше і привернути увагу аудиторії до новини. А також можна розмістити активне гіперпосилання на опублікований матеріал на фотографію чи текст. Stories нині є популярною функцією не лише в Instagram, а й в інших соціальних мережах. Нині її можна побачити окрім Instagram, ще у Snapchat, Facebook, Facebook Мessenger, Youtube, Linkedin, TikТok. Stories вперше з’явилася у соцмережі Snapchat, але популярність свою отримала завдяки Іnstagram, у якій це інструмент з’явився у 2016 р. і відтоді постійно розвивається та вдосконалюється. Іnstagram Stories легко створити і розмістити, опубліковані історії знаходяться в самому верху стрічки і відразу ж привертають увагу аудиторії соціальної мережі. Адже швидко і лаконічно повідомляють найважливішу інформацію. Тому цей інструмент потрібно використовувати реакціям ЗМІ для збільшення, зацікавлення і охоплення нової аудиторії, а також для збільшення трафіку на сайт мас-медіа. Але Іnstagram Stories має особливості щодо розміщення самого контенту. Це дослідження демонструє, наскільки є популярним Instagram Stories серед відомих українських Інтернет-ЗМІ, також наводимо стратегії, які вони застосовують та контент поширюють за допомогою цього інструменту. Контент-аналіз був проведений із вибірки з 10 найпопулярніших онлайн-медіа, які використовують Instagram Stories.

Social media are a popular channel for promoting and disseminating media content. They help attract audiences, retain them and increase traffic to the media site. The social media Instagram is one of the most popular in the world and media editorial offices often use it for attracting young audiences and popularisation media productions. But on Instagram, hyperlinks are not active in regular posts, which worsen traffic on the media site. Therefore, it is worth looking at a tool like Stories. This is an opportunity to tell the most important things with the help of a picture or a short video (up to 15 seconds) and attract the audience’s attention to the news. You can also place an active hyperlink to the published material in a photo or text. Today, stories are a popular function not only on Instagram but also on Snapchat, Facebook, Facebook Messenger, Youtube, Linkedin, TikTok. Firstly, Stories appeared on Snapchat, but it gained popularity thanks to Instagram, where the tool appeared in 2016 and has been constantly evolving and improving ever since. Stories are easy to create and post, published stories are at the top of the feed and immediately attract the attention of social media audiences. After all, quickly and concisely communicate the most important information. Therefore, this tool should be used for media reactions to increase, interest and reach new audiences, as well as to increase traffic to the media site. But Instagram Stories has features about the placement of the content itself. This research demonstrates the popularity of Instagram stories is among the well-known Ukrainian online media, as well as the strategies they use and distribute content through this tool. The content analysis was conducted from a sample of the 10 most popular online media that use Instagram Stories.
Instagram Stories як інструмент популяризації та поширення контенту ЗМІ
Keywords: stories; instagram; поширення контенту; мас-медіа; Інтернет-ЗМІ; stories; instagram; sharing content; mass Media; online media; [070.1; 2-675]"19"(477; 100)