Визначення температурних параметрів внутрішнього повітря в цеху поросят і свиноматки - Макаруха, О. І.; Желих, В. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Запропоновано систему опалення, що дає можливість підтримувати відповідні температурні режими в цеху поросят і свиноматки. Особливістю цієї системи є встановлення стінової опалювальної панелі. Складено тепловий баланс, в якому відображено теплонадходження і тепловиділення зовнішніх захищень , елементів системи опалення, а також безпосередньо самої свиноматки. Запропоновано аналітичну залежність для визначення температурних параметрів внутрішнього повітря в зоні перебування свиноматки. The system of heating which enables to support the proper temperature conditions in the workshop of piglings and sow is offered in this article. The feature of this system is establishment of a wall heated panel. Thermal balance, in which presented heat arrive and heat select of external defences, elements of the heating system, and also directly sow, was made. Analytical dependence is offered for determination of temperature parameters of internal air in the area stay of sow.
Keywords: тепловий баланс; температурний режим; thermal balance; temperature condition