Сучасні тенденції формування архітектури міжвузівських об’єктів культури - Проскуряков, В. І.; Дмитраш, О. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Попередньо комплексно висвітлено світовий досвід проектування університетських культурно-просвітницьких закладів, що дало змогу встановити тенденції формування архітектури та напрям їх діяльності і підтвердило важливість створення таких центрів для розвитку вищої школи в Україні. The author stud ies c omprehensively the world experience of designing university cultural and educational institutions. It helps to set the trends shaping architecture and direction of their activity. It confirms the importance of establishing such centers for the development of higher education in Ukraine.
Keywords: проектування; університетський культурний центр; культурно-просвітницький заклад; принципи типології; міжвузівські об’єкти культури; design; university cultural center; a cultural and educational institution; the principles of typology; і nteruniversity cultural facilities