The parallel corpus as a means of dramatic works translation - Solomiya, Albota (My University, 2015)
У статті розглядаються основні проблеми перекладу драматичного твору Крістофера Марло “Трагічна історія життя та смерті Доктора Фавста”. Розроблено програму паралельного корпусу для порівняльного аналізу трагедії Крістофера Марло і українських перекладів Максима Стріхи і Євгена Крижевича.
Keywords: drama translation; parallel corpus; A and B Texts; translation of Eugene Kryzhevych; translation of Maxim; Strikha