Природно-правова гармонія існування людини у просторі - Романова, А.; Козак, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Висвітлено філософсько-правовий підхід до розуміння природно-правової гармонії існування людини у просторі в контексті пріоритету принципу людинолюбства над принципом законності, що містить прогресивні ідеї природно-правової цінності життя, честі й гідності людини як основи онтологічного простору. Увагу зосереджено на поведінково-діяльнісній сутності людини у природно-правовому просторі, що є результатом пізнання й усвідомлення власних інтересів, інтересів суспільних груп і людської спільноти загалом. Отслеживается философско-правовой подход к пониманию естественно-правовой гармонии существования человека в пространстве в контексте приоритета принципа человеколюбия над принципом законности, который содержит в себе прогрессивные идеи естественно-правовой ценности жизни, чести и достоинства человека как основы онтологического пространства. Акцентировано внимание на поведенческо-деятельной сущности человека в естественно-правовом пространстве, которая является результатом познания и осознания личностных интересов общественных групп и человечества в целом. The article deals with the philosophical and legal approach to understanding of the natural law of harmony of human existence in space in the context of the principle of humanity priority over the principle of legality, that brings progressive ideas of natural law values life, honor and dignity as the basis of ontological space. A great attention is paid to behavioral and activity in human nature naturally and legal space, which is the result of knowledge and understanding of their own interests, the interests of social groups and human communities in general.
Естественно-правовая гармонія существования человека в пространстве
Natural and legal the harmony of human existence in spase
Keywords: природне право; природно-правовий простір; гармонія; гідність; суспільство; людина; правова поведінка; естественное право; естественно-правовое пространство; гармония; достоинство; общество; человек; правовое поведение; natural law; natural and legal space; harmony; dignity; society; man; legal behavior