Значення кон’юнктива у головних і незалежних реченнях у ранній латині (на основі творів Плавта і Теренція) - Кузик, М. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглянуто питання об’єктивної та суб’єктивної модальності. На матеріалі комедій Плавта і Теренція, які належать до періоду ранньої латини, проаналізовано семантику умовного способу, вжитого у головних і незалежних реченнях. У роботі автор намагається пояснити частотність та рідкість вживання певних видів кон’юнктива. Hier sind die Fragen der objektiven und subjektiven Modalität betrachtet. Der Autor analisiert die Komödien von Plaut und Terentius, die zur Periode des Frühlateins gehören. In diesem Artikel wird die Semantik von Konjunktiv in den Hauptsätzen geforscht. Der Autor versucht auch die Häufigkeit und Seltenheit des Gebrauches von entsprechendemKonjunktiv zu erklären.