Розроблення та дослідження робота для збирання урожаю овочів та фруктів - Шадських, Анна Дмитрівна; Shadskykh, Anna Dmytrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі в результаті проектування розроблено модель мобільного робота, призначеного для автоматизованого збирання врожаю овочів і фруктів у сільському господарстві. Проведено аналіз існуючих рішень, визначено основні вимоги до систем автономного збору врожаю та сформульовано технічні завдання для проєктування. Розроблено конструкцію платформи робота, включаючи механічну частину, систему виявлення плодів на основі комп’ютерного зору. Запропоноване рішення сприяє підвищенню ефективності аграрного виробництва, зниженню залежності від сезонної робочої сили та є перспективним напрямком у сфері роботизації сільського господарства.

In the bachelor's qualification work, a model of a mobile robot designed for automated harvesting of vegetables and fruits in agriculture was developed. An analysis of existing solutions was carried out, the main requirements for autonomous harvesting systems were identified, and technical tasks for the design were formulated. The robot platform design was developed, including the mechanical structure and a fruit detection system based on computer vision. The proposed solution contributes to increasing the efficiency of agricultural production, reducing dependence on seasonal labor, and represents a promising direction in the field of agricultural robotics.
Development and research of a robot for harvesting fruits and vegetables
Keywords: 6.152.00.00