Геодезический мониторинг Ереванской телебашни - Маркарян, В.; Манукян, Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Рассмотрено геодезический мониторинг геодезических наблюдений за осадкой основания Ереванской телебашни. Приведены принципы расчета точности геодезических наблюдений вертикальных сме щений. Выполнен предрасчет точности проекта высотной сети, созданной для выполнения нивелирных работ. Описаны геодезические наблюдения за вертикальностью металлических конструкций телебашни. Приведены результаты наблюдений с пунктов GPS спутниковых приемников. Оценены резуль таты наблюдений. Розглянуто геодезичний моніторинг за осіданнями Єреванської телевежі. Наведено принципи розрахунку точності геодезичних спостережень вертикальних зміщень. Виконано попередній розрахунок точності проекту висотної мережі, створеної для виконання нівелірних робіт. Описано методику геодезичних спостережень за вертикальними рухами металевих конструкцій телевежі. Наведено результати спостережень з пунктів GPS. Виконано оцінку точності. The article is describs methodics of geodetic monitoring of Erevan tower. In this work the apriory calculation of the precision of geodetic network for vertical movements had been performed. The results of GPS measurements of the Erevan tower are shown.
Геодезичний моніторинг Єреванської телевежі
Geodetic monitoring of Erevan tower
Keywords: нивелирование; репер; превышение; осадка; уравнивание; смещение