Алгоритмічна оцінка оптимальності результатів кластеризації за критерієм відстані - Стех, Ю. В.; Сардіх, Файсал М. Е.; Керницький, А. Б.; Домброва, М. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Запропоновано алгоритмічний підхід до оцінки оптимальності результатів кластеризації за критерієм відстані. Підхід ґрунтується на розв'язанні двокритеріальної оптимізації за допомогою побудови та оцінювання критеріїв оптимальності у вигляді індексних функцій. The algorithmic approach to the evaluation optimality of clustering results by distance criterion is proposed. The approach is based on solving two-criterion optimization by building and evaluating the optimality criteria in the form of index functions.
Keywords: кластер; образ; індексна функція; cluster; pattern; index function