Динаміка зміни тривалостей структурних елементів дифтонгів польської мови у різних темпах вимови. - Рашкевич, Ю.; Шиманьські, З.; Фігура, Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Досліджено на прикладі особливого класу звуків – дифтонгів, характерних для польської мови, тривалостей звукових ділянок дифтонгів окремо для випадків прискорення та сповільнення темпу мовлення та аналіз можливості використання розроблених ФТП для задач сповільнення темпу.Investigational on the example of the special class of sounds – diphthongs, characteristic for Polish, trivalostey of voice areas of diphthongs separately for the cases of acceleration and deceleration of broadcasting rate and analysis of possibility of the use of developed FTP for the tasks of the rate deceleration.
Keywords: дифтонг; темп; сповільнення; мова