Вдосконолення схемотехнічних засобів стабілізації великогабаритної штанги обприскувача - Білозор, Р. Р.; Сороківський, О. І.; Малащенко, В. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Запропоновано напівактивне керування властивостями підвіски. Суть його полягає в тому, що вводять керуючі пристрої для зміни жорсткості та демпфування у підвісці. Підвіска стає адаптивною до рельєфу поля. In the article the semi-active control of properties of the suspension is offered. In the suspension a number of controllers for change of the characteristics of rigidity and damping are entered. The suspension is automatically established for a relief of a field.