Модель оптичної транспортної системи на основі технології DWDM - Олексін, М. І.; Чернихівський, Є. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проведено моделювання оптичної транспортної системи на основі технології спектрального ущільнення каналів. Розроблено концептуальну і блочну модель оптичної транспортної системи, що дає змогу отримати залежність коефіцієнта бітової помилки від хроматичної і поляризаційної модової дисперсії і нелінійних ефектів. The design of an optical transport system is considered on the basis of wave length division multiplexing technology. The conceptual and sectional model of an optical transport system, that allows to obtain the dependence of coefficient of bit error rate on chromatic and polarization mode dispersion and nonlinear effects, is developed.