Маркетингова політика комунікацій ТОВ "Ортотехно" - Казимірчак, Артур Володимирович; Kazymirchak, Artur Volodymyrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Маркетингова політика комунікацій характеризується комплексністю [1], може переслідувати низку завдань [2, с. 32]. Вона реалізуються через п’ять основних складових, є більш персоналізованою [3]. У сучасних маркетингових комунікаціях підприємства на ринку важливу роль відіграє його сайт [4, с. 217] та інші цифрові інструменти поширення інформації [5]. Об’єкт дослідження – маркетингова політика комунікацій ТОВ "Ортотехно". Предмет дослідження – теоретичні положення щодо формування маркетингової політики комунікацій підприємства в умовах воєнного стану та розвитку цифрових технологій. Мета дослідження: проаналізувати маркетингову політику комунікацій ТОВ "Ортотехно" на ринку засобів реабілітації і обґрунтувати пропозиції щодо її покращання. Результати дослідження. Ринок засобів реабілітації у нашій країні динамічно та активно розвивається. Для нього характерним є державна підтримка та наявність приватних ініціатив, що сприяє покращенню якості життя людей із інвалідністю. Останніми роками держава значні кошти виділяє з свого бюджету на засоби реабілітації. Проведений аналіз показує, що ТОВ "Ортотехно" є і виробником певних видів таких товарів, і торговельним посередником, які воно імпортує. У маркетинговій комунікаційній політиці ТОВ "Ортотехно" використовує передусім онлайн комунікації, телефонний маркетинг, персональний продаж. У довоєнний період підприємство приймало участь у виставках. В онлайн-комунікаціях ТОВ "Ортотехно" важливу роль відіграє його сайт та соціальні мережі. Регулярні та змістовні публікації з використанням цифрових 5 інструментів допомагають ТОВ "Ортотехно" ефективно комунікувати з аудиторією та реагувати на її потреби. Проте у соціальних мережах ТОВ "Ортотехно" сьогодні є відсутня інформація щодо сучасних досягнень даного підприємства, підвищення кваліфікації його працівників, спонсорства та акцій. Для покращання іміджу підприємства, підвищення лояльності його персоналу та посилення присутності в інформаційному просторі ТОВ "Ортотехно" на основі експертних оцінок рекомендовано розробити систему допомоги мобілізованим співробітникам та їх сім’ям, налагодити тісну співпрацю із центрами реабілітації UNBROKEN та оновити сайт підприємства за рахунок розділів "Як придбати", "Як використовувати" та "Корпоративна соціальна відповідальність".

Marketing communications policy is characterized by complexity [1], can pursue a number of tasks [2, p. 32]. It is implemented through five main components, is more personalized [3]. In modern marketing communications of an enterprise on the market, its website plays an important role [4, p. 217] and other digital tools for disseminating information [5]. Study object – the study is the marketing communications policy of Ortotechno Ltd. Scope of research – the study is theoretical provisions on the formation of the marketing communications policy of the enterprise in the conditions of martial law and the development of digital technologies. Goal of research: to analyze the marketing communications policy of Ortotechno Ltd in the market of rehabilitation equipment and to substantiate proposals for its improvement. The research findings. The market of rehabilitation equipment in our country is dynamically and actively developing. It is characterized by state support and the presence of private initiatives, which contribute to improving the quality of life of people with disabilities. In recent years, the state has been allocating significant funds from its budget for rehabilitation equipment. The analysis shows that Ortotechno Ltd is both a manufacturer of certain types of such goods and a trade intermediary that it imports. In its marketing communication policy, Ortotechno Ltd primarily uses online communications, telephone marketing, and personal sales. In the pre-war period, the company participated in exhibitions. In Ortotechno Ltd online communications, its website and social networks play an important role. Regular and meaningful publications using digital tools help Ortotechno Ltd effectively communicate with the audience and respond to its needs. However, Ortotechno Ltd social networks today 8 lack information about the company's current achievements, advanced training of its employees, sponsorships, and promotions. To improve the image of the enterprise, increase the loyalty of its personnel and strengthen its presence in the information space, Ortotechno Ltd based on expert assessments recommended developing a system of assistance to mobilized employees and their families, establishing close cooperation with UNBROKEN rehabilitation centers and updating the enterprise website with sections "How to buy", "How to use" and "Corporate social responsibility".
Marketing communication policy at Ortotechno Ltd
Keywords: 6.075.00.00; маркетингова політика комунікацій; засоби реабілітації; сайт підприємства; соціальні мережі; паблік рілейшнз; імідж підприємства; marketing communications policy; rehabilitation tools; enterprise website; social networks; public relations; enterprise image