Вплив глобалізаційних процесів на зовнішню міграцію населення України - Бльок, Наталія; Blok, Nataliia (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Досліджено проблему трудової міграції в умовах глобалізації. Трудова міграція відіграє найважливішу роль у сучасному світовому міграційному процесі населення. Зазначено, що процеси глобалізації за своїм змістом є культурними, соціальними, економічними, політичними “викликами” для України. Глобалізація як позитивно, так і негативно впливає на розвиток українського суспільства і держави.

The problem of labor migration in the conditions of globalization is investigated. The labor migration plays a crucial role in today’s world population migration process. It is noted that the processes of globalization in their content are cultural, social, economic, political “challenges” for Ukraine. The globalization has both a positive and a negative impact on the development of Ukrainian society and the state.
Impact of globalization processes on the external migration of Ukraine’s population
Keywords: глобалізація; глобалізаційні процеси; внутрішня міграція; демографічна ситуація; міграція населення; трудова міграція; globalization; globalization processes; internal migration; demographic situation; population migration; labor migration; 342.951; 331.556.46